Vujovićeva Slovenija poražena od Švedske
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo za rukometaše

Vujovićeva Slovenija poražena od Švedske

Edmir Škorić

Dosta zanimljivo bilo je u posljednjem meču drugog dana Evropskog rukometnog prvenstva u Poljskoj.

Švedska i Slovenija odmjerile su snage u drugom meču prvog kola grupe C. Kako se i pretpostavljalo, viđen je jedan zanimljiv i izjednačen duel. Na kraju je pobjeda otišla na stranu Skandinavaca (23:21).

Prve minute pripadaju Švedskoj, da bi Slovenija od 0:2 preokrenula na 3:2 u devetoj minuti, a onda serija Šveđana koji odlaze na pet golova prednosti do 25. minute (12:7).

Do poluvremena se prednost Šveđana povisila na sedam golova razlike, pošto se na odmor otišlo kod rezultata 16:9. 

U nastavku se Slovenci pod vodstvom selektora Veselina Vujovića bude i uspijevaju da nadoknade zaostatak, pa su na sedam minuta prije kraja utakmice došli do izjednačenja (20:20).  

S dva gola Švedska stiže do plus dva na nešto manje od pet minuta do kraja utakmice, pa je Vujović bio primoran zatražiti time-out. Slovenci su se odbranili, postigli gol za minus jedan i imali napad 40-ak sekundi prije kraja, ali švedska odbrana odradila je sjajan posao, da bi potom sve dileme oko pobjednika riješio Petersen golom za 23:21.

Ekberg je predovdio Švedsku sa četiri gola, Nilsson, Kallman i Cederholm su postigli po tri, a Andersson je upisao 15 odbrana. Gaber je u sastavu Slovenije postigao pet, a Dragan Gajić četiri gola. Skof je stigao do 10, a prvi golman Skok do dvije odbrane na golu Slovenaca.

Švedska - Slovenija 23:21

Švedska: Andersson 15, Appelgren, Olsson, Kallman 3, Ekberg 4, Nilsson 3, Konradsson 2, Karlsson, Jakobsson 1, Petersen 2, Stenmalm 1, Cederholm 3, Ostlund 2, Zachrisson, Nilsson Andreas, Nielsen 2. 

Slovenija: Skok 2, Skof 10, Blagotinsek 1, Marguc 2, Kavticnik 1, Cingesar 2, Skube, Poteko, Miklavčić 1, Zivzej, Gaber 5, Zorman 2, Zarabec 2, Bombac 1, Gajić 4, Mackovsek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi