Vukotić: Igrali smo strpljivo i čekali svoju šansu

Krupa slavila u gradskom derbiju

Vukotić: Igrali smo strpljivo i čekali svoju šansu

Samir Mlaćo

Iako im mnogo nisu davali puno šansi u današnjem gradskom derbiju protiv Borca, nogmetaši Krupe su ipak imali razloga za zadovoljstvo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka glavnog sudiej Zorana Grbića iz Prijedora.

Junak Krupe bio je na veoma zanimljiv način Lazar Marjanović, a sjajnu partiju pružio je kapiten ovog tima Aleksandar Vukotić.

"Teška utakmica, kao i svaki derbi, psihički i fizički. Protiv sebe smo imali loš teren i dobru ekipu Borca kojoj su bodovi bili prijeko potrebni. Igrali smo strpljivo, čekali šansu i uz dosta sreće došli do pogotka koji nam je donio velika tri boda", kazao je Vukotić za SportSport.ba.

U srijedu Krupa će ugostiti Sarajevo koja je u dva kola drugog dijela sezone upisalo samo jedan bod i to danas protiv Radnika (0:0). Eventualnom pobjedom izabranici Slobodana Starčevića prestigli bi bordo tim na tabeli, s obzirom da je trenutna razlika dva boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo je odlična ekipa kojoj ne ide u drugom dijelu sezone. Daćemo sve od sebe za nova tri boda i da nastavimo seriju dobrih rezultata", dodao je kapiten Krupe.

Top Komentari

Hamid
Krupa treba da nosi epitet ekipe koja ima najviše strpljenja i koja se nikad ne predaje. Od njih mogu mnogi da nauče lekciju kako se gradi strpljenje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi