Predsjednik FK Željezničar

Vukotić: Poslovali smo sa 4.1 milionom maraka

Samir Mlaćo

Danas je u hotelu Bristol održana sjednica Skupštine FK Željezničar koje je protekla u veoma pozitivnoj atmosferi. 

Medijima se nakon same sjednice obratio predsjednik FK Željezničar Vedran Vukotić koji je govorio o finansijama kluba, te kratko odgovorio na pitanje o nedolasku na samu sjednicu najtrofejnijeg Željinog trenera Amara Osima, inače člana Skupštine.

"Ja vjerujem da je Skupština prošla jako dobro. Imali smo priliku čuti lijepih stvari, ali i kritičkih osvrta u demokratskom duhu", kazao je Vukotić.

Prema Vukotićevim riječima klub je poslovao u okviru budžeta od 4.1 milion KM u šta nije uračunat prihod od prodaje desetogodišnjih ulaznica koji ne predstavlja prihod tekućeg perioda nego se razgraničava na period od deset godina.

"Mi pratimo budžete na više nivoa. Klub je u toku godine poslovao profitabilno, pratimo na troškove i mi to gledamo kroz profitabilnost poslovanja. Na osnovu toga planiramo naša kapitalna ulaganja, a potencijale koje smo uspjeli realizovati kroz dvije akcije su bile strašan edon tekućeg poslovanja i sve skupa je napravljen odličan sinegrijski efekat. Veoma smo optimistični prema narednom periodu, a sa vanrednim prihodima ove godine smo poslovali sa 4.1 milionom, od toga iz redovnih aktivnosti 3.8 miliona. To je kalendarska godina 2016. i ne uključuje ove desetogodišnje ulaznice", dodao je Vukotić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Skupštini danas nije bio prisutan najtrofejniji trener i živa legenda Željezničara Amar Osim, a predsjedniku kluba nije poznato zbog čega se Osim nije učestvovao u radu najvišeg tijela kluba

"Nije mi poznato", kratko je odgovorio predsjednik FK Željezničar Vedran Vukotić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi