Potpredsjednik FK Željezničar

Vukotić: Smanjili smo dug, idemo prema naprijed

Midhat Šljivak

Potpredsjednik FK ŽeljeZničar Vedran Vukotić predstavio je visinu dugovanja kluba, te je predstavio financijsku strukturu.

"Klub je imao obaveze od milion i 200 hiljada bez zateznih kamata, koje se nadamo biti otpisane. Klub je imao presude od Suda zbog neizmirenih obaveza iz 2007. godine iz 800.000KM, imao je dug prema administraciji i 600.000KM, te dodatnih 600.000 dugovanja", rekao je, Vukotić, te je dodao:

 

"U 2015. godini je klub vratio 1.850.000KM i stanje duga kojim će se ova godina završiti je 1.400.000KM. Imamo 900.000KM obaveze prema poreskoj upravi i to se servisira 10.000KM mjesečno. Imamo 2,2 miliona duga prema nalazu poreske uprave za period 2009. do 2014. godine. Klub je zbog utvrđenog manjaka odlučio da provede radnje za pronalaženje manjka i klub je angažovao ljude koji će se baviti tim pitanjem. Klub ima 600.000KM pozajmica koje nisu potkrijepljene dokumentacijom, ali postoje indicije kako klub ima i te obaveze", ističe Vukotić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi su dobro poslovali u protekloj godini.

"Klub očekuju prihodu 4,4 miliona KM, a rashodi su 3,6 miliona, te smo dobro poslovali. Planovi za 2016. godinu: Budžet je uvećan jer smo smanjili dugovanja. Imamo rast i sponzorskih prihoda i taj trend se očekuje u narednom periodu", istakao je on.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti