Vukovi slavili na gostovanju u Frankfurtu

Bundesliga, 11. kolo

Vukovi slavili na gostovanju u Frankfurtu

U posljednjoj utakmici današnjeg programa 11. kola Bundeslige bodove sa Commerzbank-Arene pobjedom 2:1 nad Eintrachtom odnijela je ekipa Wolfsburga.

Već na samom početku utakmice, tačnije u 2. minuti susreta, gosti iz „grada automobila“ stigli su u vodstvo. Ipak, mrežu Frankfurta nije pogodio niko od igrača Wolfsburga, već je mrežu sopstvenog tima pogodio Anderson.

Eintracht koji ove sezone pruža sjajane partije u Europa ligi, gdje je naučinkovitija momčad, do izjednačenja stigla je u 36. minuti, a mrežu Vukova pogodio je Meier iz sjajno izvedenog slobodnog udarca. Sa po jednim golom na obje strane otišlo se na poluvrijeme.

U nastavku susreta, pogotovo u posljednjih 20-ak minuta mnogo agresivnije su igrali gostujući fudbaleri, očito sa većom željom za pobjedom. Takav način igre isplatio im se u 82. minuti kada je za pobjedu Wolfsburga pogodio Arnold nakon asistencije Ochsa.

Četiri minute prije kraja sjajnu priliku za poravnjanje imao je hrvatski internacionalac Srđan Lakić, ali mu je Diego Benaglio „skinuo“ zicer.

Nakon ove pobjede Wolfsburg je skočio za dva mjesta, i sada je peti, dok je tim iz Frankfurta ostao na 14. mjestu bundesligaške tabele.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.