Vuković: Dobiti Ruse, pa sa samopouzdanjem ići u Sarajevo

Rukometašima Srbije dvije pobjede imperativ

Vuković: Dobiti Ruse, pa sa samopouzdanjem ići u Sarajevo

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Srbije prve dvije utakmice kvalifikacija za EP igra protiv Rusije u Nišu, te Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Pobjede su, smatra selektor Veselin Vuković, imperativ.

Vuković smatra da njegove izabranike čekaju teške utakmice. On se nada pobjedi nad Rusima u Nišu, kako bi se sa samopouzdanjem otputovalo u Sarajevo.

 

"Rusi imaju izuzetnu ekipu. Novi selektor, Kulešov, napravio je korak naprijed. Unio je malo svježe krvi, nadogradio dobru osnovu. Gledao sam kvalifikacije Češka - Rusija, bit će vrlo teško igrati s njima", kazao je Vuković i dodao:

 

"Što se Bosne tiče, teško je komentirati, jer prvo treba vidjeti u kojem će se sastavu pojaviti. Bit će sigurno vrlo motivisani protiv nas, a loša stvar je to što je to prva njihova utakmica u Sarajevu. Mnogo su nam važne ove dvije utakmice. Sa dvije pobjede smo blizu Danske, a ne smijem ni da razmišljam šta se može desiti u suprotnom. Moramo dati sve od sebe da pobijedimo Ruse u Nišu i sa mnogo samopouzdanja otputujemo u Sarajevo".

 

Orlovi su u specifičnoj situaciji obzirom da početak OI ciklusa nameće podmlađivanje reprezentacije, a na startu kvalifikacija pobjede su im potrebne. SP u Španiji već je za dva i pol mjeseca.

 

"To je ono što brine, ali ne samo nas. Počinjemo novi olimpijski ciklus, moramo razmišljati što poslije. U hodu moramo raditi dvije stvari. Spremati dugoročno ekipu i ići na pobjede već u prvim mečevima kvalifikacija za EP. Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj je kraj jedne generacije koja je iznijela dosta toga i napravila uspjeh. Ako želimo da napadnemo neki veliki rezultat u narednom periodu, to treba da pokušamo baš u Španjolskoj. Imamo dobru skupinu i korektan žrijeb poslije. Novi sustav nam ne ide na ruku, jer se pravo iz grupe ide u osminu finala, ali kako nama, tako i drugima", dodaje srbijanski selektor, koji je prokomentirao popis reprezentativaca:

 

"Nema nekih iznenađenja na popisu. Nema Momira Ilića, s kojim smo se dogovorili da propusti ovu akciju zbog situacije u klubu i obiteljskih problema. Nema ni Čuture, vidjećemo kakva će situacija biti s njim, razgovarat. Po tri igrača imamo na krilnim pozicijama, nešto više na bekovima i pivotmen. Skraćeni popis od 19 imena, objaviću u nedjelju, kada se završi kolo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.