Vuković: Hrabro protiv Rusije

Kvalifikacije za EP u rukometu

Vuković: Hrabro protiv Rusije

Edmir Škorić

Selektor srbijanske rukometne reprezentacije Veselin Vuković ističe da protiv Rusije u prvoj utakmici kvalifikacija za EP 2014. u Danskoj treba krenuti hrabro.

Rukometni Orlovi će pokušati s podmlađenim sastavom u Nišu savladati Ruse, a Vuković vjeruje da se to može uz hrabru igru. 

 

"Igrat ćemo u kombinovanom sastavu zbog povreda nekih standardnih reprezentativaca i neplaniranih otkaza. Podmlađivanje reprezentacije planirano je poslije SP-a naredne godine u Austriji, ali su neplanirana dešavanja ubrzala taj proces, tako da se to praktično dešava nekoliko mjeseci ranije", kazao je Vuković, koji je pozvao navijače na podršku.

 

Desni bek Marko Vujin ističe da bi pobjeda nad Rusijom predstavila veliki korak ka plasmanu na EP.

 

Inače, Srbija će u nedjelju gostovati našoj reprezentaciji u Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.