Vuković: Izgubili smo zbog sopstvenih grešaka

Selektor Srbije nakon poraza od Poljske

Vuković: Izgubili smo zbog sopstvenih grešaka

E. Škorić

Selektoru Srbije Veselinu Vukoviću teško je pao poraz o Poljske u četvrtom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva u Španiji.

Iako su Orlovi dobar dio utakmice vodili, na kraju su Poljaci pogotkom u posljednjoj sekundi došli do pobjede. 

 

"Dva puta sam odgledao meč sa Poljacima. Ipak je bilo nekih sudijskih odluka na našu štetu, ali to nije glavni razlog, već smo mi izgubili utakmicu sopstvenim greškama. Prvih 25 minuta u prvom i petnaestak u drugom su bili stvarno dobri. Igrali smo na nivou reprezentacija koje su po kvalitetu ispred nas. Tu mislim na Dance, Špance, Hrvate i Francuze. Mi smo u tom drugom krugu reprezentacija po kvalitetu, gdje ne smijemo da se bojimo nikoga, ali isto tako, ne možemo reći ni da smo favoriti. Faktor sreće je odlučio. Vratili su nam za Alikante, nadam se da ćemo se oporaviti, jer svima je teško pao poraz", rekao je Vuković.

 

U posljednjem kolu Srbija će odmjeriti snage sa Slovenijom, a taj susret na programu je u subotu od 20:15 sati.

 

"Čeka nas izuzetno teška utakmica. Slovenci su dobili dvije utakmice sretno, iako su gubili sa pet razlike. Mi smo naše vodstvo od četiri razlike prokockali. Vidjećemo koliko ekipa može da bude jača poslije ovakvog poraza. Zavisiće mnogo od trenutne inspiracije", dodao je Vuković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.