Vuković objavio spisak reprezentacije Srbije

Uoči rukometnog SP

Vuković objavio spisak reprezentacije Srbije

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković objavio je širi spisak kandidata za učešće na Svjetskom prvenstvu, od 12. do 27. januara 2013. u Španiji.

Na Vukovićevom spisku je 28 rukometaša, među kojima nisu Rastko Stojković i Dalibor Čutura, članovi tima koji je osvojio titulu vicešampiona Evrope početkom godine u Beogradu.

Vuković se oprijedelio za slijedeće kandidate:

Golmani: Darko Stanić (Metalurg), Ivan Gajić Gorenje), Mihailo Radovanović (Partizan), Dragan Marjanac (Bern).

Lijeva krila: Ivan Nikčević (Visla Plock), Nemanja Ilić (Partizan), Dobrivoje Marković (Vardar).

Desna krila: Rajko Prodanović (Pick Szeged), Bogdan Radivojević (Partizan), Darko Đukić (Železničar).

Pivoti: Alem Toskić (Celje), Mijailo Marsenić (Partizan), Bojan Beljanski (Goeppingen).

Lijevi bekovi: Momir Ilić (Kiel), Žarko Šešum (Rhein Neckar), Momir Rnić (Goeppingen), Miloš Dragaš (Vardar), Draško Nenadić (Guadalajara), Nikola Manojlović (Koper).

Srednji bekovi: Nenad Vučković (Melsungen), Petar Nenadić (Visla Plock), Uroš Mitrović (Partizan), Marko Krsmančić (Hard), Luka Mitrović (Skive).

Desni bekovi: Marko Vujin (Kiel), Ivan Stanković (Kretej), Nemanja Zelenović (Celje), Ljubomir Jošić (Vojvodina).

Početak priprema zakazan je za 23. decembar u Rumi, a do kraja godine rukometaši Srbije odigraće prijateljske utakmice protiv Rumunije i Mađarske.

Srbija će na Svjetskom prvenstvu u Španiji igrati u C grupi sa Slovenijom, Poljskom, Južnom Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.