Vuković odabrao 20 Orlova za pakao Skenderije

Prije tri godine smo slavili

Vuković odabrao 20 Orlova za pakao Skenderije

Adnan Beganović

Selektor srbijanske rukometne reprezentacije Veselin Vuković objavio je imena 20 igrača na koje će računati za kvalifikacione duele sa Rusijom i našim nacionalnim timom.

Veleselin Vuković danas je objavio skraćeni spisak za dvomeč sa Rusijom i Bosnom i Hercegovinom. Na njemu se nalazi 20 igrača, a već ranije smo pisali da na proširenom spisku nije bilo najboljeg srbijanskog rukometaša Momira Ilića i sjajnog srednjeg beka Dalibora Ćuture, pa ih shodno tome nema ni na danas objavljenom.

Srbija će kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo 2014. godine otvoriti u Nišu 31. oktobra, gdje će snage odmjeriti sa Rusijom, a 4. novembra u Sarajevu će igrati protiv našeg nacionalnog tima.

Skraćeni spisak: 
Golmani: Darko Stanić (Metalurg), Dragan Marjanac (Bern), Strahinja Milić (Vardar)
Lijeva krila: Ivan Nikčević (Wisla), Nemanja Ilić (Partizan)
Desna krila: Rajko Prodanović (Szeged), Darko Đukić (Železničar 1949)
Pivoti: Alem Toskić (Celje), Rastko Stojković (Kielce), Mijailo Marsenić (Partizan)
Lijevi bekovi: Žarko Šešum (Loewen), Nikola Manojlović (Cimos), Momir Rnić (Goppingen)
Srednji bekovi: Petar Nenadić (Wisla), Nenad Vučković (Melsungen), Luka Mitrović (Aalborg), Uroš Mitrović (Partizan)
Desni bekovi: Marko Vujin (Kiel), Ivan Stanković (Creteil), Nemanja Zelenović (Celje)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.