Vuković: Protiv Bjelorusije za prvo mjesto

Vuković: Protiv Bjelorusije za prvo mjesto

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da je predstojeći duel sa Bjelorusijom dodatno važan jer pobjeda i teoretski obezbjeđuje plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Srbija je jučer u prvom kolu C grupe savladala Južnu Koreju sa 31:22, dok su Bjelorusi poslije velike borbe poraženi od Poljske sa 24:22.

"Poslije korektnog otvoranja došli smo u situaciju da u drugoj utakmici protiv Bjelorusije praktično izborimo plasman u osminu finala, a posle toga odredimo samo poziciju sa koje ćemo u završnicu. Zato je meč sa Bjelorusima izuzetno važan, pogotovo što nas čeka ekipa koja se ne predaje svih 60 minuta, što su dokazali i proitiv Poljske", rekao je Vuković.

On je dodao da su Bjelorusi rotirali dosta igrača u tom meču i napomenuo da prva zvijezda tima Sergej Rutenka nije jedina opasnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti