Vuković: Treba nam psiholog

Nezadovoljstvo u taboru Srbije

Vuković: Treba nam psiholog

A. Beganović

Srbijanska rukometna reprezentacija zauzela je 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, a selektor naših istočnih susjeda, Veselin Vuković, priznao je da je taj rezultat neuspjeh.

"Ovo je neuspjeh. Nikoga iz Evrope nismo pobijedili. Preuzimam odgovornost za sve što se dogodilo. Ne bježim od odgovornosti u svim greškama koje sam napravio. Nekih sam svjestan, neke stvari ću da analiziram usput. Griješio sam i u izboru igrača i u vođenju utakmica", rekao je Vuković za srbijanske medije i dodao:

"Jednostavno, imamo strah od pobjede. Ne znam kako se liječi, to treba da pitate psihologe. Pod pritiskom i stresom nismo dobro igrali. Padali smo kad god smo vodili. Ili neko hoće da se istakne, ili je strah u pitanju. Problem nije tako lako riješiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.