Vuković umjesto Hasanefendića

Srbija dobila novog selektora

Vuković umjesto Hasanefendića

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Umjesto Seada Hasanefendića na užarenu selektorsku stolicu sjeo je nekada vrsni rukometaš Veselin Vuković.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije na današnjoj sjednici imenovao je Veselina Vukovića za novog selektora.

Izbor Vukovića veliko je iznenađenje jer se u posljednje vrijeme Ljubo Obradović slovio kao najozbiljniji kandidat za novog selektora Srbije.

"Ovo je na neki način iznenađenje, s obzirom na to da je Ljubo Obradović bio kandidat. Imao sam kontakt sa ljudima iz UO RSS-a koji su me pitali da li bih bio selektor. Odgovorio sam da je to čast, kao i kad sam igrao za reprezentaciju. UO je donio takvu odluku, sada treba da se zavrnu rukavi", rekao je Vuković za srbijanske medije.

Vuković je potpisao ugovor do ljeta 2102. godine. U igračkoj karijeri imao je mnogo uspjeha. Sa Metaloplastikom je dva puta bio šampion Evrope, dok je sa reprezentacijom Jugosalvije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1984. godine.

Svoj debi na klupi Srbije imat će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u kojem će naši istočni susjedi odmjeriti snage sa izabranom vrstom Češke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.