Vuković: Vjerujem igračima, ali ne znam vjeruju li oni meni

Nakon ispadanja Srbije sa SP

Vuković: Vjerujem igračima, ali ne znam vjeruju li oni meni

Rukometna reprezentacija Srbije na neslavan se način oprostila od Svjetskog rukometnog prvenstva sa tri poraza u grupnoj fazi.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković kaže da vjeruje igračima, ali da nije siguran koliko oni njemu vjeruju.

Domaćin smotre najboljih svjetskih rukometnih selekcija, reprezentacija Španije, bez mnogo problema savladala je Srbiju u posljednjem kolu, te izbacila izabranike Vukovića.

"Doživjeli smo neuspjeh. Naš cilj je bilo četvrtfinale i mislili smo da možemo do njega. Napravio sam grešku što sam na početku olimpijskog ciklusa očekivao medalju sa devet novih igrača u odnosu na Evropsko prvenstvo u Beogradu. Bio sam optimista, ne i realan", rekao je Vuković, pa dodao:

"Nikada nisam prestao da vjerujem ovim igračima, samo nisam siguran koliko oni meni vjeruju. Vrlo teško prihvataju sportsku kritiku, možda smo svi zajedno malo razmaženi. Svakome može da se dogodi loš dan, da igrač dođe van forme. Moguće je i da su neki htjeli da iznesu teret utakmice na svojim leđima, pa da nije ispalo kako treba".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.