Vuković:Hrvatska je najbolji mogući protivnik

Večeras veliki derbi EP u rukometu

Vuković:Hrvatska je najbolji mogući protivnik

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković naglasio je kako je Hrvatska najbolji mogući protivnik za polufinale EP-a.

"Bez obzira koga dobili u polufinalu bila bi teška borba jer imamo najmanje iskustva u takvim susretima. Hrvatska je najbolji izbor za nas zbog posebnih odnosa i motiva koji postoje sa obje strane", naglasio je Vuković koji je vratio u ekipu oporavljenog Nenada Vučkovića.

Srednji bek Srbije Dalibor Čutura dobro poznaje hrvatske rukometaše, posebno klupskog saigrača iz Ademar Leona Venia Loserta, ali poručuje kako za vrijeme utakmice sva prijateljstva prestaju.

"Hrvatima neće biti lako. Uvjeren sam kako ćemo večeras pobijediti. Hrvati su godinama favoriti na prvenstvima, ali i mi imamo jak motiv. U pitanju je polufinale EP-a, igramo u Beogradu, što je dodatni motiv i očekujem da će nas navijači nositi do pobjede," kazao je Čutura.

generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković pozvao je navijače da u polufinalu EP-a protiv Hrvatske na sportski, fair i viteški način podrže selekciju Srbije na putu do istorijske pobjede.

"Navijače pozivam da sportski bodre svoju ekipu, ali i da pozdrave dobre poteze gostujuće reprezentacije. Želja svih nas je da pobijedimo Hrvatsku na sportski i viteški način", rekao je Đurković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.