Vule Trivunović trenersku karijeru nastavlja na dalekom Kipru

Preuzeo klupu Ethnikos Achne

Vule Trivunović trenersku karijeru nastavlja na dalekom Kipru · Zvanično

E. Čaušević

Bh. stručnjak Vule Trivunović nakon dvije godine pronašao je novi trenerski angažman.

Trivunović se ovog ljeta povezivao s povratkom u Premijer ligu jer je bio blizu da preuzme klupu tuzlanske Slobode, ali je na kraju odbio poziv s Tušnja.

Međutim, ovaj 39-godišnji stručnjak je dobio ponudu koja je za njega bila itekako primamljiva i morao je da ju prihvati.

Naime, Trivunović je odlučio karijeru nastaviti na dalekom Kipru gdje će trenirati Ethnikos Achnu. Ovaj klub se takmiči u drugom rangu kiparskog fudbala, a sezona počinje 10. septembra.

Trivunović je s kiparskim klubom potpisao ugovor do kraja sezone, a glavni cilj e biti povratak u najjači rang.

"Sve se brzo izdešavalo. Nisu u klubu bili zadovoljni prethodnim trenerom jer su smatrali da u timu nema energije i da fali promjena. Sinoć sam stigao, gledao sam trening i danas počinjem s radom", rekao je Trivunović za SportSport.ba i dodao.

"Potpisao sam ugovor do kraja sezone. Glavni cilj je da se vratimo u prvu ligu jer je ovo klub koji zaslužuje da bude u najjačem rangu".

Trivunović je dobro poznato ime u bh. fudbalu, te ima iza sebe bogatu igračku karijeru. Kopačke o klin okačio je 2014. godine u dresu Sarajeva.

Ovaj 39-godišnjak trenersku karijeru počeo je još prije osam godina u BSK Banja Luka gdje je bio pomoćni trener, a kasnije je debi na trenerskoj klupi imao u banjalučkom Borcu kojeg je vodio od oktobra 2016. do maja 2017. godine.

Trivunović je nakon Borca trenirao još Kozaru iz Gradiške i GOŠK. Klub iz Gabele napustio je prije dvije godine, a sada je novi posao pronašao na Kipru.

Top Komentari

vence
Kipar vam daleko? Jbte, sta bi da je otisao u Singapur? :)
3 0
Hasni
Ja mislio otiso na Tahite
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi