Vule Trivunović novi trener Borca

Naslijedio Jagodića

Vule Trivunović novi trener Borca

Nakon što je Vlado Jagodić dao ostavku na mjesto trenera u FK Borac, Uprava kluba pošla je u potragu za njegovim nasljednikom.

Zadatak im svakako nije bio lak, jer je na čelo tima trebalo dovesti stručnjaka koji je dovoljno motivisan da Banjalučane vrati u najviši rang bh. takmičenja.

U toku dana pojavilo se dosta spekulacija o nasljedniku Jagodića. Najizvjesniji kandidati za užareno mjesto crveno-plavih bili su Željko Vranješ i Vule Trivunović, a upravo je bivši igrač Borca definitivni izbor Uprave.

Trivunović je u nekoliko navrata igrao za tim sa Gradskog stadiona, a sa Banjalučanima ima i osvojen Kup BiH. Igrao je još za Obilić, Wacker Burghausen, Khimki, Cracoviu, Zhetysu, a posljednji angažman imao je u ekipi Sarajeva. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon završetka igračke karijere, Trivunović je kao trener predvodio banjalučki BSK i Slobodu iz Mrkonjić Grada, a obavljao je i funkciju pomoćnog trenera u FK Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi