Waalwijk i Den Haag podijelili bodove

Eredivisie, 27. kolo

Waalwijk i Den Haag podijelili bodove

Duel dva tima iz donjeg dijela tabele u okviru 27. kola holandske Eredivisie završen je bez pobjednika, a po jednom se zatresla mreža Waalwijka i Den Haaga.

Domaćini koji su u jednom lošem nizu (tri uzastopna poraza), ponovo su nakon gola Alberga u 17. minuti utakmice bili u rezultatskom zaostatku. Napadač gostiju je na pravi način iskoristio proigravanje Malonea i pogodio za vodstvo svog tima koji se takođe nalazi blizu opasne zone, ali je u nešto boljoj formi u odnosnu na današnjeg protivnika.

Ipak, tri minute prije odlaska na poluvrijeme Castelen je svojim golom donio izjednačenje, ali se u nastavku mreže nisu tresle, a nezadovoljniji mogu biti domaćini koji uprkos činjenici da su prekinuli neugodan niz bez poraza i dalje se nalaze u opasnoj zoni, te bi vrlo lako naredne sezone mogli igrati u nižem rangu.

Eredivisie, 27. kolo:
Waalwijk - Den Haag 1:1 (Alberg 17 / Castelen 42)

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije