WADA potvrdila: Nasrija očekuje žestoka kazna

Ukoliko se ispostavi da je prekršio pravila

WADA potvrdila: Nasrija očekuje žestoka kazna

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Samir Nasri još uvijek nije saznao rezultate istrage Svjetske antidoping agencije (WADA) zbog koje bi mogao biti suspendovan na čak četiri godine.

Nakon što je prije nekoliko sedmica njegova nekadašnja djevojka objavila nekoliko detalja na njegovom Twitter profilu nastao je pravi haos. WADA je započela istragu o Nasrijevoj terapiji u klinici Drip doctors u Los Angelesu.

WADA sumnja da je Nasri prekršio pravila prilikom istrage, te ukoliko se ispostavi da je prekršio antidoping pravila mogao bi biti suspendovana na čak četiri godine. Istraga je otvorena kraje 2016. godine, ali francuski fudbaler još uvijek nije saznao rezultate.

Jučer se u medijima oglasio i predstavnik WADA-e, Ben Nichols, koji je potvrdio da istraga još uvijek nije završena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ukoliko se ispostavi da je Nasri prekršio pravila svojom terapijom sigurno će biti kažnjen na četiri godine neigranja fudbala. Ipak, ako je to urađeno bez njegovog znanja onda će i to biti uzeto u obzir i kazna će biti manja. Koliko će trajati istraga i kada ćemo znati rezultate to još uvijek ne možemo reći", rekao je Nichols.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije