Wagner mora na operaciju, stiže novi Brazilac

Prozivka na Pecari

Wagner mora na operaciju, stiže novi Brazilac

Prvi pretrčani kilometri u novoj 2014. godini su iza fudbalera Širokog Brijega. Treneru Slavenu Musi odazvali su se svi igrači na koje je računao u jesenjem dijelu sezone s izuzetkom Dalibora Šilića koji je odčlučio okončati uspješnu igračku karijeru i preuzeti funkciju sportskog direktora kluba.

„Svi su odradili prvi trening s izuzetkom Brazilca Wagnera koji je povrijeđen i koji će vrlo brzo na operaciju meniskusa,“ kaže Slaven Musa, trener Širokog Brijega.

„Wagner povredu vuče od meča sa Sarajevom i bolje je da taj problem riješi što prije. Nakon povratka iz Pule ga nećemo teretiti kako bi bio spreman za prve utakmice proljetnog dijela sezone,“ dodaje Musa.

Upravo na Wagnerovu preporuku Široki Brijeg angažovat će jedino pojačanje ove zime. Radi se o također Brazilcu koji igra na poziciji lijevog i desnog krila. Zove se Hugo Alexandrino Sousa.

„Ima 24 godine i igrao je prethodno za brazilske Colo Colo i Bahiju. Sigurno će biti sa nama do ljeta a dalje ćemo vidjeti. Dolazi prekosutra, a na treningu će biti već u petak.“

Osim Brazilca Alexandrina na današnjem treningu pojavila su se i dva juniora koje je Musa odlučio priključiti prvom timu. Radi se o lijevom beku Josipu Ćorluki, odnosno veznom igraču Anti Petroviću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokobriježani će u gradiću na Lištici boraviti do prvog februara kada će uslijediti odlazak u Novigrad kod Pule. Tamo će Musini izabranici uzeti učešće na turniru Interistroija, na kojemu će osim Širokog između ostalih nastupiti i Željezničar, Altach, Budućnost Podgorica, Cibalija i Zavrc.

„U Novigradu ćemo imati četiri kvalitetne provjere, a prije toga ovdje ćemo igrati protiv Dinama 14. januara, protiv Veleža 22. Januara, odnosno protiv Neretvanca iz Opuzena 29. januara. Po povrtaku iz Istre planirane su utakmice protiv Branitelja, protiv Željezničara 19. februara, te generalna proba protiv Veleža 22. februara,“ zaključio je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.