Wagner odveo Široki u polufinale

Kup BiH

Wagner odveo Široki u polufinale

Široki je savladao ekipu Sarajeva u drugom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu rezultatom 1:0 na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Po katastrofalnom i vodom natopljenom terenu gosti iz prijestolnice Bosne i Hercegovine bolje su otvorili susret i u uvodnim minutama bili bolji protivnik na terenu Pecare. Muhamed Džakmić uputio je prvi udarac u okvir gola, ali golman Širokog nije imao mnogo problema da ukroti njegov udarac.

Sarajevo je u 12. minuti ostalo sa deset iograča na terenu, nakon što je crveni karton u gostujućoj ekipi zaradio Sedin Torlak. Ipak, to nije spriječilo gostujuće fudbalere da u prvom poluvremenu budu u najmanju ruku ravnopravan protivnik Širokobriježanima, ali do odlaska na odmor nije bilo golova.

Široki je poveo u petoj minuti nastavka. Mišić je lijepo prošao po desnoj strani, te uposlio najboljeg igrača Širokog Wagnera, kojem nije bilo teško da matira gostujućeg golmana Hamzića.

Samo četiri minute kasnije Ihtijarević je imao priliku za izjednačenje, ali nije dobro zahvatio loptu, pa je ova prilika otišla u nepovrat. Na drugoj strani Wagner su u dva navrata našao u prililici, ali nije došao do drugog pogotka.

Široki Brijeg – Sarajevo 1:0

Stadion Pecara. Strijelac: Wagner u 50. minuti. Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina). Žuti kartoni: Ćutuk, Wagner, Mišić (Široki Brijeg), Hamzagić, Suljić (Sarajevo). Crveni karton: Sedin Torlak (Sarajevo) u 12. minuti.
ŠIROKI BRIJEG: Marić, Diogo, Barišić, Renato, Varea (od 46. Ivanković) Brekalo, Ćutuk, Wagner (od 90. Kožul), Šilić, Mišić (od 84. Zakarić), Roskam. Trener: Ivo Ištuk.
SARAJEVO: Hamzić, Arsenijević, Torlak, Džakmić, Gutić, Ihtijarević (od 58. Nuhić), Muharemović, Hamzagić, Avdić, Kojašević (od 62. Jahović), Šćepanović (od 72. Suljić). Trener: Mirza Varešanović.

.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.