Wagner zbog kartona propušta gostovanje Čeliku

Široki bez kapitena na Bilinom polju

Wagner zbog kartona propušta gostovanje Čeliku

Dino Kurbegović
Teme:

Nogometaši Širokog Brijega sinoć na stadionu Pecara nisu uspjeli da pobijede Zrinjski u hercegovačkom derbiju. Izabranici Branka Karačića, na kraju su mogli biti zadovoljni i bodom, budući da su gubili, na kraju jedan bod domaćinu sjajnim volej udarcem donio je Baraban.

Naredno kolo za ekipu s Pecare donosi gostovanje na Bilinom polju od Čelika. Biće to duel ekipa, koje ne igraju najbolje u ovom prvenstvu, Zeničani su jedva skupili ekipu pred početak sezone, dok Široki nije uspio dovesti zamjene za Kožulja i Pehara, koji su prošle sezone držali veznu liniju ove ekipe.

Zeničani imaju četiri boda nakon četiri kola, dok Široki Brijeg ima tri boda, odnosno ti remija i jedan poraz. Kada je u pitanju gostovanje u Zenici, glavobolja više za Branka Karačića biće što za ovu utakmicu neće konkurisati ponajbolji igrač njegove ekipe Wagner Santos, koji je protiv Zrinjskog dobio treći žuti karton i morat će pauzirati jednu utakmicu.

Upravo je Brazilac prije tri godine na Bilinom polju bio strijelac jednog od dva gola u posljednjoj pobjedi Širokog protiv Čelika u Zenici. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je posljednje dvije utakmice u Zenici riješio u svoju korist, prošle je sezone bilo 2:1 za crno-crvene, dok je sezonu prije u sjajnoj utakmici slavio rezultatom 5:3 protiv ekipe s Pecare.

Kada je u pitanju ekipa Čelika, vjerovatno će opet utakmicu propustiti Jusić i Salčinović, a moguće je i nekoliko promjena u ekipi nakon katastrofalne utakmice protiv Olimpica na Otoci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi