Waregem uvjerljiv, Club Brugge ispustio dva gola prednosti

Pro liga Belgije

Waregem uvjerljiv, Club Brugge ispustio dva gola prednosti

E. Škorić

Nogometaši Waregema slavili su u nedjelju navečer pobjedu u utakmici 19. kola Pro lige Belgije.

Waregem je na svom travnjaku, rezultatom 3:0, bio bolji od Liersea. Samo što je počela utakmica, Naessens je matirao gostujućeg golmana, a onda je i Caceres u 16. minuti pogodio za 2:0. Losada je promašio penal u 38. minuit za Lierse, a onda je Caceres u 70. svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3:0.

Jedanaestom prvenstvenom pobjedom Waregem je stigao do brojke od 40 bodova i zauzima četvrto mjesto, dok je Lierse sa 17 bodova ostao na 12. poziciji.

U drugom susretu Club Brugge je, kao gost, remizirao s Charleroijem (2:2). Sobota i Lestienne su pogađali za goste u prvom dijelu, ali su se domaći igrači uspjeli vratiti. Prvi gol za domaću momčad zabio je Pollet u 60. minuti, da bi deset minuta kasnije gol postigao i Kaya.

Pro liga Belgije, 19. kolo:

Waregem - Lierse 3:0 (Naessens 1, Caceres 16, Kaya 70)

Charleroi - Club Brugge 2:2 (Pollet 60, Kaya 70/ Sobota 29, Lestienne 45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.