Watford se nakon velikog preokreta plasirao u finale FA kupa, junak je bivši igrač Barcelone
Deulofeu je u igru ušao u 66. minuti te je s dva gola bio junak Watforda

Wolvesi su bili na pragu finala

Watford se nakon velikog preokreta plasirao u finale FA kupa, junak je bivši igrač Barcelone

S. Pašalić

Watford je u drugoj utakmici polufinala FA kupa nakon velike drame savladao Wolverhampton sa 3:2 i tako se plasirao u finale ovog takmičenja.

Wolvesi su puno bolje odigrali prvo poluvrijeme i stvorili nekoliko izglednih prilika za gol, a u 36. minuti su stigli i do vodstva kada je Doherty pogodio za 1:0.

U nastavku su Wolvesi uspjeli i povećati svoje vodstvo na 2:0, a strijelac je u 62. minuti bio Jimenez.

Izgledalo je kako sve ide prema tome da će Wolverhampton otići u finale, a onda je prvo u 79. minuti Deulofeu smanjio na 2:1, a u 94. minuti je Deeney sa bijele tačke izjednačio na 2:2.

Otišlo se u produžetke, a taj period igre su puno bolje odigrali igrači Watforda i u 104. minuti stigli do vodstva od 3:2, a strijelac je ponovo bio Deulofeu.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa će tako Watford u finalu FA kupa igrati protiv Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi