Watford u 97. minuti izbacio Leicester

Play-off za ulazak u Premier ligu

Watford u 97. minuti izbacio Leicester

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Watforda izborili su finale play-offa za plasman u englesku Premier ligu nakon što su danas pred svojim navijačima savladali Leicester s 3:1.

Watford je prije tri dana poražen u Leicesteru s minimalnih 1:0, ali je na svom Vicarage Road stadionu uspio nadoknaditi zaostatak, pobijediti goste s 3:1 i izboriti finale.

 

Matej Vydra je u 15. minuti doveo Watford u vodstvo, ali su gosti samo četiri minute kasnije izjednačili preko Davida Nugenta. 

 

Novo vodstvo domaćinu donosi ponovo Vydra u 65. minuti. Igrala se sudačka nadoknada, 2:1 rezultat vodio je goste dalje, a onda je u 97. minuti Troy Deeney zabio za veliko slavlje.

 

Watford u finalu čeka boljeg iz duela Crystal Palace - Brighton. Podsjećamo da je prvi duel te dvije ekipe završen rezultatom 0:0, a uzvrat se igra sutra u Brightonu.

 

Play-off za ulazak u Premier ligu, polufinale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watford - Leicester 3:1 (Vydra 15, 65, Deeney 97 /Nugent 19)

Brighton - Crystal Palace (sutra)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.