Wayne Rooney presudio Readingu i United primakao tituli

Građani ostali na minus petnaest

Wayne Rooney presudio Readingu i United primakao tituli

A. Haznadarević

Manchester United je na svom Old Trafford stadionu ove subote porazio ekipu Readinga sa minimalnih 1:0, te se tako još više približio vraćanju titule.

Njihovi najveći konkurenti u dosadašnjem dijelu sezone, Manchester City, danas je kiksao na gostovanju kod Evertona, te tako širom otvorio vrata Crvenim đavolima da pobjegnu na plus 15 bodova, što je ekipa Alexa Fergusona i uradila.

Znajući da imaju dobru priliku da vrate osmijeh nalice, nakon bolne eliminacije iz Lige prvaka od strane Real Madrida, domaći igrači su krenuli silovito.

Prvo je pokušao Ashley Young, a zatim Welbeck i Van Persie, ipak nije bilo gola. A onda, u 21. minutu meča Rio Ferdinand pravi prodor posve nesvojstven jednom stoperu, te upošljava Waynea Rooneyja, koji uz pomoć igrača protivničkog tima dovodi United u vodstvo od 1:0.

Imao je United još nekoliko izglednih prilika, međutim, na odmor se otišlo bez promjene rezultata.

U drugom periodu igre, Reading je krenuo ofanzivnije, ali iskusna ekipa kakav je Manchester, nije dozvolila gostima da se razigraju i nametnu veći pritisak.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, a ono što se može spomenuti je povreda Ashleyja Younga, kojeg je u 74. minutu zamijenio Michael Carrick.

Premier liga, 30. kolo

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Reading 1:0 (Rooney 21)



Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.