WBA poražen, Leeds danas može preuzeti vrh Championshipa

Brentford koban po Bilića

WBA poražen, Leeds danas može preuzeti vrh Championshipa

West Bromwich Albion koji vodi hrvatski trener Slaven Bilić poražen je s 1:0 na gostovanju kod Brentforda u derbiju 39. kola engleskog Championshipa.

Domaći su minimalnu pobjedu upisali nakon pogotka koji je u 16. minuti postigao Ollie Watkins te tako riješio derbi trenutno prve i treće ekipe lige.


Ovo je drugo kolo zaredom u kojem Bilićeva momčad nije uspjela slaviti nakon povratka s prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

U prvom susretu WBA je na domaćem terenu s 0:0 remizirao s Birmingham Cityjem i tako osvojio samo jedan bod u dva kola.Taj učinak dozvolio je Marcelu Bielsi i Leedsu da se odlijepe na tablici i preuzmu vrh Championshipa ako sutra pobijede Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti