Webber već testirao za ekipu Porschea

Na stazi u Portugalu

Webber već testirao za ekipu Porschea

Iako je još uvijek do kraja godine pod ugovorom sa ekipom Red Bulla, Mark Webber je odradio prva testiranja za ekipu Porschea za koju će naredne godine nastupati u World Endurance prvenstvu. Australac je vozio hibridni LMP1 na stazi Algarve u Portugalu.

" Ovo je bilo veliko iskustvo za mene i želio bih se zahvaliti ljudima u Red Bullu koji su dali zeleno svijetlo da se već sada mogu uključiti u program testiranja. Ovo je veliki i važan korak kako za mene tako i za moju ekipu sa kojom se imam priliku već sada upoznati i već sada mogu pomoći u daljenjem razvoju bolida" rekao je nakon odvoženih krugova Mark Webber.

" Svaki kilometar je za nas jako važan. Dolazimo do novih podataka koji su nam važni u razvoju. Nastavljamo raditi nesmanjenim intenzitetom u 2014. godini, jer do početka sezone na Silverstoneu u aprilu želimo puno toga naopraviti" naglasio je šef razvojnog programa Porschea Fritz Enzinger. pred ekipom Porschea u narednoj godini je ukupno osam utrka izdržljivosti među koje spada i legendarna 24 sata Le Mansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.