Slavili su promociju, jedna djevojka se čak prepustila strastima, a onda su pogledali u mobitele...

Slavili su promociju, jedna djevojka se čak prepustila strastima, a onda su pogledali u mobitele...

Admin Čaušević

Velika drama odvijala se danas u Njemačkoj, ne samo u Bundesligi gdje je Bayern po 11. putu nizu postao prvak, već i u trećem ranju njemačkog fudbala gdje je viđena možda i veća drama.

Pred 8.000 gledatelja na Brita Areni Wehen je sa minimalnih 1:0 pobijedio Hallescher što je bilo dovoljno za ulazak u Cvajtu, barem prema mišljenju svojih navijača.

Prije nego što je sudija odsvirao posljednji sudijski zvižduk oko hiljade navijača je utrčalo u teren i počelo je da slavi veliki uspjeh.

Jedna od djevojki se prepustila strastima pa je zaskočila drugaricu koja ju je odušeljeno dočekala uz osmijehe na licu.

Radovali su se svi i slavili su plasman u viši rang, međutim ubrzo je stigao hladan tuš, odnosno dojava rezultata sa utakmice Osnaburk - Borussija Dortmund II.

Drugi tim Žuto-crnih je vodio sa 0:1 sve do sudijske nadoknade, ali su domaći uspjeli preokrenuti te su u sudijskoj nadoknadi zabili dva gola i stigli do pobjede.

Oglasi

Tako je Osnaburck izborio direktan plasman u Cvajtu uz Elversberg, dok će Wehen u doigravanje sa 16. plasiranom ekipom iz druge lige Njemačke.

Interesantno da su Wehen i Osnaburck imali isti bodovan učinak. Oba tima su skupila po 70 bodova iz 38 mečeva, a na kraju je odlučila gol-razlika.

Wehen je imao gol-razliku +20 (71:51), a Osnaburck (70:49) što znači da je klub iz Wiesbadeana ostao bez direktnog plasmana u Cvajtu zbog jednog gola.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, Cvajta se završava sutra kada će Wehen i saznati svog rivala u doigravanju. To će biti jedna od ekipa između Braunschweiga, Nurnberga i Arminije Bielefeld.

Wehen koji je osnovan još davne 1926. godine do sada je igrao dva puta u Cvajti, posljednji put u sezoni 2019/2020 kada je imao najlošiju odbranu lige sa čak 65 primljenih golova.