Welbeck i Sturridge se okušali u capoeiri

Napadački tandem Engleske

Welbeck i Sturridge se okušali u capoeiri

Dok se jedna grupa fudbalskih reprezentativaca Engleske opuštala uz basket kojim je dominirao Wayne Rooney uz jednu odličnu blokadu u stilu nekadašnjeg centra Atlanta Hawksa Dikembea Mutomba, dvojica igrača "tri lava" okušala su se u tradicionalnim brazilskim plesovima.

Napadači reprezentacije Engleske Daniel Sturridge i Danny Welbeck su se prilikom posjete jednog sportskog centra u Rio de Janeiru,u kojem su se družili sa tamošnjom omladinom, odlučili okušati u capoeiri. 

Radi se o tradicionalnoj brazilskoj vještini, koja kombinuje elemente plesa, muzike i akrobacije.

Englezi su prethodno odradili prvi trening u Riju, a potom će put Manausa, gdje u subotu igraju svoj prvi meč na ovogodišnjem Mundijalu, protiv selekcije Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.