Welbeck razbio Galatu, Borussia sigurna u Briselu

Uvjerljive pobjede Arsenala i Borussije

Welbeck razbio Galatu, Borussia sigurna u Briselu

Edmir Škorić

Arsenal i Borussia Dortmund upisali su pobjede u utakmicama drugog kola grupe D Lige prvaka.

Arsenal je na Emiratesu ugostio Galatasaray i u 18 rođendanu Arsenea Wengera na klupi Topnika stigao do uvjerljive pobjede (4:1) protiv gostiju iz Istanbula.

Nije bilo previše izbora za domaće obzirom da su u prvom kolu poraženi u Dortmundu od Borussije. Golijada na Emiratesu počela je u 22. minuti.

Alexis Sanchez je fantastično uposlio Dannyja Welbecka, koji je bez problema poslao loptu u mrežu nemoćnog Muslere. Osam minuta kasnije Welbeck je povisio na 2:0.

U 41. minuti se u strijelce upisao i Čileanac Alexis Sanchez, kojeg je uposlio Mesut Oezil. Welbeck je sjajnu partiju okrunio golom u 52. minuti na ubačaj Oxladea-Chamberlaina.

Szczesny je u 60. minuti  skrivio penal i dobio direktan crveni karotn, a Burak Yilmaz je u 63. minuti s bijele tačke barem ublažio poraz Turaka.

Arsenal je zasluženo slavio, mada su i gosti imali svoje dionice igre i svoje šanse. Galata ostaje na jednom bodu, koliko ima i Anderlecht, koji je večeras pred svojim navijačima poražen od Borussije (0:3).

Gosti iz Dortmunda su poveli u drugoj minuti, a strijelac je bio Italijan Ciro Immobile. Rezervista Ramos je u 69. minuti, četiri minute nakon ulaska u igru, povisio na 2:0, a isti igrač je kasnije postavio konačnih 3:0.  Borussia je vodeća u grupi D sa maksimalnih šest bodova i 4:0 gol-razlikom.

Liga prvaka, grupa D, 2. kolo:
Arsenal - Galatasaray 4:1 (Welbeck 22, 30, 52, Sanchez 41/ Yilmaz 63 - penal)
Anderlecht - Borussia D. 0:3 (Immobile 4, Ramos 69, 79) 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.