Welbeck: Van Persie će nam pomoći u utrci za naslov

Robin je stigao

Welbeck: Van Persie će nam pomoći u utrci za naslov

Edmir Škorić

Mladi napadač Manchester Uniteda Danny Welbeck oduševljen je što će imati priliku igrati zajedno s Robinom van Persiejem.

Holandski napadač postigao je 30 pogodaka za Arsenal prošle sezone. No, kako mu je ostala samo još godina dana ugovora, u Londonu su ga odlučili prodati i to, ni manje ni više, nego ljutom rivalu Manchester Unitedu.

 

"Svi smo oduševljeni dolaskom Van Persieja. Radi se o napadaču svjetske klase, koji posjeduje velike sposobnosti. Može promijeniti utakmicu, zabijati pogotke i asistirati. On nam samo može pomoći u utrci za naslov", kazao je Welbeck.

 

Dolazak 29-godišnjeg Holanđanina, koji je za Arsenal u 277 nastupa postigao 132 pogotka, ograničit će Welbeckovu minutažu. Očekuje se da Van Persie i Wayne Rooney čine udarni tandem u napadu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Moram pozitivnije gledati na to. Čeka me igranje sa napadačem svjetske klase. Imamo sjajan izbor napadača".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.