Welbeck: Van Persie mi je inspiracija

Mladi napadač o saigraču

Welbeck: Van Persie mi je inspiracija

Napadač Manchester Uniteda, Danny Welbeck otkrio je kako je već sada naučio mnogo od svog saigrača, Robina van Persija.

Iako Welbeck od dolaska Holanđanina nije standardan, mladi engleski reprezentativac je istakao kako je Van Persie koristan za njega.

 

"Velika je motivacija kada vidite takvu klasu u klubu kada postiže golove. Ali nisu samo njegovi golovi oni što me zadovoljava već i način na koji igra i asistira. Robin je napadač svjetske klase i to je od velike koristi za mene. On je neko na koga se ugledam", rekao je Welbeck te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"On je drugačiji tip napadača od onoga što smo ranije imali u klubu. Možete gledati njegove kvalitete i vidjeti stvari koje možete unijeti u svoju igru. Nastavit ću ga gledati i učiti od njega.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.