Wenger: Barcelona će otežati stvari ako dođe u Premier ligu
Foto: EPA

Smatra trener Arsenala

Wenger: Barcelona će otežati stvari ako dođe u Premier ligu

Arsene Wenger govorio je za britanske medije o mogućnosti da Barcelona zaigra u Premier ligi. 

Eventualno razvdajanje Španije od Katalonije bi dovelo do velikih promjena u španskom nogometu. Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu kazao je da bi Blaugrana u slučaju otcjepljenja mogla napustiti Primeru, pa se stoga već sada postavlja pitanje u kojoj bi onda ligi igrali Messi i društvo. 

Jedna od opcija je - Engleska.

"Ako Barcelona želi da se priključi Premier ligi, to će svima dodatno otežati stvari. To je zanimljivo i biće incidenata u sportskom smilu, pošto je to počitički klub. Bilo bi interesatno i vidjeti kako bi odgovorili na igru u našem prvenstvu. Imamo dovoljno klubova (20), ali ako želite na povećate na 24, prije španskih moramo da pozovemo škotske klubove", kazao je Wenger, prenosi Sky Sport. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Negdje se spominje i mogućnost formiranja katalonskog prvenstva, no tu bi Barcelona bila bez konkurencije, pa samim tim ta ideja i nije toliko privlačna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi