Wenger: Bio sam lud u mladosti, tempirana bomba

Trener Arsenala

Wenger: Bio sam lud u mladosti, tempirana bomba

Arsene Wenger u mladosti je slovio za trenera kojem je bilo teško kontrolisati svoj temperament.

Francuski stručnjak najviše problema sa ponašanjem imao je u periodu između 1987. do 1994. godine kada je vodio Monaco, no dolaskom u Arsenal stvari su se promijenile. 

"Bio sam apsolutno lud u mladosti, tempirana bomba. S vremena naučite izražavati se, lakše se nositi s problemima, koji vas ne iznenadite kao što je to slučaj kad ste mladi. Napravite distancu", rekao je Wenger za Arsenalovu službenu stranicu i dodao:

"U klubu poput Arsenala ne možete se ponašati kao što sam se ja na početku ponašao. Naučio sam obuzdati svoje demone. Nisam siguran jesam li se skroz smekšao, ali promijenio sam način na koji se izražavam."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.