Wenger: Kajem se zbog prodaje Fabregasa

Trener Arsenala

Wenger: Kajem se zbog prodaje Fabregasa

Arsene Wenger u razgovoru za otočke medije priznao je da se kaje zbog prodaje španskog fudbalera Cesca Fabregasa.

Fabregas je dres londonskog tima nosio u periodu između 2003. i 2011. godine, a potom je prešao u redove gradskog rivala Chelseaja. 

"Neću da krijem, još uvijek se kajem zbog odluke da prodam Fabregasa. Želim da navijači na predstojećoj utakmici pokažu poštovanje prema svakome, pa tako i prema Fabregasu", kazao je Wenger.

Wenger vjeruje da bi Alexis Sanchez mogao donijeti prevagu na terenu protiv Chelseaja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je prva sezone za Alexisa u Engleskoj. Ipak, on igra na vrlo sličnom nivou kao Hazard iz Chelseaja ili Coutinho iz Liverpoola. Nadam se da će ostati u trci za igrača godine", riječi su trenera Arsenala.

Podsjećamo, susret između Arsenala i Chelseaja na rasporedu je u nedjelju na stadionu Emirates.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.