Wenger: Doping kontrola se mora promijeniti
Foto:EPA

Trener Arsenala protiv dobipna

Wenger: Doping kontrola se mora promijeniti

S. Bošković

Trener Arsenala Arsene Wenger želi da se testiranje na doping u fudbalu poboljša. 

Nedavno je Arsenal, u okviru Lige prvaka, poražen od Dinama iz Zagreba rezultatom 3:1, a kasnije se pokazalo da je Arijan Adem, fudbaler Modrih, koristio zabranjena sredstva. 

To je izazvalo nezadovoljstvo kod šefa stručnog štaba Arsenala, koji želi da krvne pretrage poslije utakmice postanu rutina. 

"Spreman sam razgovorati s FA-om. Želim bolje testove na drogu jer ovi sadašnji nisu dovoljno dobri", rekao je Francuski stručnjak, te je u nastavku istakao: 

"Vidite da su problemi s dopingom svugdje. Biciklizam se bori s tim i svi misle da je fudbal imun na to ali nije. Igrači koji to rade trebaju biti kažnjeni, kao i klub. Nerazumno je misliti da u fudbalu to nije problem"

Wenger se osvrnuo i na dosadašnje pretrage koje mu se ne sviđaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad igrate u Ligi prvaka izgubimo dva sata zbog testa na urin jer neki to ne mogu ispuniti. Treba se uvesti pretraga krvi kao i u ostalim sportovima", zaključio je Wenger. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti