Wenger hrabri Henryja uprkos lošem početku trenerske karijere

U Monacu mu nije išlo, ali...

Wenger hrabri Henryja uprkos lošem početku trenerske karijere

Uprkos tome što je vrlo loše prošao u prvom klubu u samostalnoj trenerskoj karijeri, nekadašnji trener Arsenala Arsene Wenger hrabri Thierryja Henryja da ne odustaje.

Podsjetimo, Henry je vodio Monaco samo tri mjeseca, a otkaz je dobio nakon serije vrlo loših rezultata.

Ipak, Wenger smatra da on ne treba odustati i da uspjeh trenera zavisi o mnogim faktorima.

"Vrlo je važno kako će odgovoriti na sve ovo. Vjerujem da on ima kvalitet i da želi napraviti karijeru, a o karijeri se treba suditi nakon mnogo dužeg perioda".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ja sam počeo trenersku karijeru sa 33 godine. Tada je oko mene bilo mnogo trenera koji su obećavali, mnogi su kasnije nestali sa scene, a neki su preživjeli. Potrebna vam je sreća i naporan rad, ali uvijek je teško predvidjeti kako će teči trenerska karijera. Mnogo ovisimo o kvaliteti igrača, kvaliteti kluba i povjerenju kojeg dobijemo", kaže Wenger.

Inače, Henry je prije posla u Monacu bio asistent selektoru Belgije Robertu Martinezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi