Arsene Wenger dobio četiri ponude, uskoro ponovo na klupi
Wenger je zbog ogromnog pritiska odlučio da napusti Arsenal. Navijači su tražili trofeje, ali on sa Topnicima im to u posljednjih 15-ak godina nije mogao ispuniti (Foto: EPA)

Ništa od povratka u Englesku?

Arsene Wenger dobio četiri ponude, uskoro ponovo na klupi

Midhat Šljivak

Nekadašnji menadžer Arsenala Arsene Wenger (66) uskoro se vraća treneskom poslu.

Iskusni 66-godišnji stručnjak je na kraju prošle sezone napustio Arsenal nakon 22 godine, ali on i dalje želi nastaviti da radi, te konstantno dobija ponude.

Kako navodi The Times, Wenger bi na novi posao mogao već narednog mjeseca, a na stolu su mu četiri ponude.

Ono što je izvjesno je to da se neće vraćati u Englesku. Arsene zbog Arsenala ne želi voditi nijedan drugi tim, pa će prihvatiti ponude iz drugih država.

Također, PSG je ponudio posao iskusnom stručnjaku. Međutim, u redovima francuskog prvaka ga vide kao sportskog direktora, što je funkcija koju on ne želi.

Prema određenim informacijama, interes za Wengera ranije su pokazivali evropski velikani Bayern, Milan i Real Madrid, a trenutno prema tvrdnjama The Timesa, od četiri ponude koje razmatra, tu su dva velika evropska kluba.

Pojedine reprezentacije ga žele vidjeti i na mjestu selektora, ali klupski fudbal je još uvijek jedino na što Wenger pristaje, pa ćemo uskoro saznati gdje će slavni trener nastaviti karijeru.

Arsene Wenger bogato naplatio otkaz u Arsenalu

S obzirom na to da Wenger nije samovoljno otišao iz kluba već da je dobio otkaz, Arsenal je bio dužan isplatiti Francuzu sav novac koji je bio dogovoren kada je potpisivao novi ugovor.

Tako su britanski mediji donijeli vijest da je Arsene Wenger inkasirao 17.1 milion funti otpremnine, čime su Topnici izmirili sve dugove prema njemu.

Wenger je svoju eru u Arsenalu završio godinu dana prije nego što je bilo planirano, pa The Sun navodi da je londonski klub svom legendarnom treneru isplatio kompletan iznos plate za posljednju godinu ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wenger je na klupu Arsenala sjeo 22. septembra 1996. godine. Za to vrijeme tri puta se okitio titulom prvaka, sedam puta titulom FA Cupa i isto toliko trofeja ima i u Community Shieldu.

Posljednji meč Arsenea Wengera na klupi Arsenala bio je protiv Burnleyja, 6. maja prošle godine kada je njegov klub slavio sa 5:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi