Wenger: Iduće sedmice razgovori s Bayernom

Francuz u igri za klupu Bavaraca

Wenger: Iduće sedmice razgovori s Bayernom

U Bayernu traje intenzivna potraga za novim trenerom nakon što je Niko Kovač dobio otkaz.

 Jose Mourinho dugo je slovio kao prvi favorit za upražnjeno mjesto, u igri je bio i Thomas Tuchel, no mediji u Njemačkoj najveće šanse daju bivšem Arsenalovom menadžeru Arseneu Wengeru.

Iako se činilo kako su u pitanju samo špekulacije, Wenger je prekinuo šutnju i u razgovoru za britanske medije potvrdio kako nije isključeno da upravo on zasjedne na klupu Bayerna.

"Rummenigge me pozvao u srijedu popodne, ali kako se nisam mogao javiti odmah, ispričao sam mu se i nazvao ga nešto kasnije. U tim trenucima već je bio u automobilu, išao je na utakmicu protiv Olympiakosa. Razgovarali smo maksimalno četiri do pet minuta, pitao me jesam li zainteresovan za posao u Bayernu, što je za mene bilo iznenađenje. Rekao sam mu da nisam razmišljao o tome i da mi treba malo vremena da razmislim", ispričao je Wenger, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Dogovorili smo da ćemo razgovarati sljedeće sedmice, jer sam u Dohi do nedjelje. To je istinita priča."

Olakotna okolnost po Wengera je što tečno govori njemački jezik, a s Bayernovim vodećim ljudima Beckenbauerom, Rummeniggeom i Hoennesom se poznaje skoro 40 godina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi