Wenger ih je mogao dobiti za 15, a sada vrijede 70 miliona
Foto: EPA

Lemar i Kante su 2015. godine mogli preći u Arsenal

Wenger ih je mogao dobiti za 15, a sada vrijede 70 miliona

Trener Arsenala, Arsene Wenger, je prije nekoliko dana, navodno, uputio ponudu za igrača Monaca Thomasa Lemara, a engleski mediji špekulišu da je riječ o cifri od oko 30 miliona eura.

Međutim, pojavile su se informacije da je francuski stručnjak prije samo dvije godine propustio za ukupno 15 miliona eura dovesti Lemara, ali i još jednog sjajnog fudbalera.

Radi se o sjajnom veznjaku Chelseaja, N'Golou Kanteu. 

"Svi znamo tu priču. Prije dvije godine je Wenger mogao zaključiti dogovor i dovesti Kantea i Thomasa Lemara za 15 miliona eura", izjavio je francuski ekspert za fudbal, GIlles Favard.

Naime, Wenger je imao priliku dovesti ova dva fudbalera 2015. godine, dok su njih dvojica još igrali zajedno u francuskom Caenu.

Wenger je tada ipak odlučio pojačanja potražiti negdje drugdje, te je na taj način propustio dva igrača koja danas vrijede puno više dovesti za samo 15 miliona eura.

Dakle, već se špekuliše da je Wenger Monacu ponudio 30-ak miliona eura za Lemara, dok bi, u slučaju da ga želi dovesti, za Kantea morao Chelseaju ponuditi, špekuliše se, najmanje 40 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kante je naime, te 2015. godine prešao u Leicester za nešto više od 6 miliona eura, da bi Chelsea samo godinu kasnije za njega dao 35 miliona.

Sa druge strane, Lemar je iz Caena prešao u Monaco za svega 2.3 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi