Wenger: Kolašinac je budućnost Arsenala, vrlo je snažan i brz

Arsene Wenger govorio o bh. reprezentativcu

Wenger: Kolašinac je budućnost Arsenala, vrlo je snažan i brz

S. Mlaćo

Arsenal je u subotu savladao Newcastle sa minimalnih 1:0, a bh. reprezentativac Sead Kolašinac meč je odgledao sa klupe sa rezervne igrače.

Na njegovoj poziciji zaigrao je Maitland-Niles, što je svakako zaintigriralo engleske novinare koji su nakon meča pitali Arsena Wengera zbog čega je Kolašinac ostao na klupi, te kakva je njegova budućnost u redovima popularnih Topnika

"Kolašinac je naša budućnost. Može igrati lijevo, desno, ali i u sredini. Dobro se prilagođava i dobar je u odbrani. Ima taj osjećaj jedan na jedan, vrlo je snažan i brz, brzo se oporavlja", kazao je Wenger, te istakao da Kolašinac mora steći još iskustva.

"Ima tu stvari koje treba učiti, to je definitivno", dodao je iskusni stručnjak.

Arsenal se nakon 18. odigranih kola u Premier ligi nalazi na petom mjestu sa 33 osvojena boda, a Kolašinac je u ligi upisao 15 nastupa uz jedan pogodak i četiri asistencije. Posljednji nastup upisao je prije tri kola proiv West Hama.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi