Neigranje Kolašinca izazvalo haos

Fantasy igrači zabrinuti

Neigranje Kolašinca izazvalo haos

Edmir Škorić

Igrao je redovno bh. reprezentativac Sead Kolašinac od dolaska u Arsenal, no na posljednja dva meča Arsene Wenger ga je ostavio na klupi.

Nije bilo naznaka da će Wenger to napraviti, ali odjednom je toliko hvaljenog Kolašinca odlučio izbaciti iz prvih 11. Možda je samo trenutak da Kolašinac malo odmori, možda je to sve dio taktičkog plana, a možda i nešto što samo Wenger zna.

U svakom slučaju, Kolašinca želimo što prije vidjeti ponovo u startnoj postavi slavnog londonskog kluba, a njegov izostanak itekako se osjetio kod brojnih ljudi širom svijeta zbog zarazne igre Premier liga Fantasy.

Oni koji svakodnevno razmišljaju o Fantasyju i koji se brinu za svoj status u ovoj igri u kojoj odabirate igrački kadar na početku sezone i pritom dobijate bodove na osnovu njihovih nastupa i statistika (golovi, asistencije, minute provedene na terenu itd...), definitivno osjete kada jedan igrač ne dobije šansu.

Kolašinac je bio jako popularan i na Fantasyju, pošto nije bio pretjerano skup, a kao ofanzivni bek često donosi bodove asistencijama i golovima. U zadnja dva kola Wenger je poremetio planove mnogim igračima ove izuzetno popularne online igre.

Inače, 20-godišnji Ainsley Maitland-Niles je dobio šansu umjesto Kolašinca, a pored bh. reprezentativca posljednjih dva kola dosta problema igračima Fantasyja zadaju Antonio Conte i Alvaro Morata, često rotiranje od strane Pepa Guardiole, a svoju ljutnju fanovi engleske Premier lige pokazali su na društvenoj mreži Twitter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi