Wenger: Lemar je odbio da dođe u Arsenal
FOTO: EPA

Ostao u Monacu

Wenger: Lemar je odbio da dođe u Arsenal

Endin Čaušević

Fudbaler Monaca, Thomas Lemar, u samom finišu ljetnog prelaznog roka bio je meta mnogih evropskih velikana, ali je na kraju francuski reprezentativac odlučio da ostane u Kneževini.

Nakon što je Monaco napustio Kylian Mbappe prije nekoliko dana mnogi su vjerovali da će isto uraditi i Lemar koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača ove ekipe. Ponude za Lemara zadnji dan prelaznog roka poslala su čak tri kluba, a to su Arsenal, Barcelona i Liverpool.

Vjerovatno najviše interesa pokazao je upravo Arsenal koji je u nekoliko navrata slao ponude za francuskog igrača. Iako se činilo da ćemo od ove sezone Lemara gledati u dresu Topnika to se na kraju nije desilo. Arsene Wenger priznao je da je Lemar bio taj koji nije želio doći na Emirates.

"Lemar je odlučio da ostane u Monacu. Ne priča se mnogo o transferima i mora se poštovati ono što se dešava. Ne mogu vam reći sve što se dešavalo, ali istina je da je Lemar odlučio da odbije Arsenal. Njegova odluka bila je da ostane u Monacu i mi to poštujemo", rekao je Wenger.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi