Wenger: Moramo igrati hrabro

Osmina finala Lige prvaka

Wenger: Moramo igrati hrabro

D. Vejo

U jednom od derbija osmine finala Lige prvaka sastat će se londonski Arsenal i branitelj naslova Barcelona.

Izabranici Arsena Wengera imaju težak zadatak s obzirom da nasuprot njih igra jedna od najboljih evropskih ekipa ove sezone - nezaustavljiva Barcelona koju predvode Messi, Suarez i Neymar.

Arsenal nije počeo sjajno Ligu prvaka. Na startu grupne faze izgubili su na Maksimiru od zagrebačkog Dinama rezultatom 2:1, što je ozbiljno uzdrmalo sampouzdanje kod igrača. Ipak, na kraju su uspjeli da se na kristalnim nogama „izvuku“ i ostvare prolaz dalje.

Slučaj kod španske ekipe nije takav. Predvodi ih trenutno najbolji napad svijeta, kako imenima tako i samom igrom na terenu. Crveno-plava mašina melje sve pred sobom. Tika tika taktika prolazi u svakoj utakmici, igrači se veoma dobro poznaju što im i donosi pozitivne rezultate.

Uloga favorita svakako je na strani Španaca, ali iz Arsenala najavljuju da se neće predati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

„Barcelona je svakako favorit u ovom meču, igraju sjajno ove sezone. Mi moramo biti hrabri, čvrsti i istrajni u namjeri da ostvari što je bolji rezultat. Ne smijemo dozvoliti da imamo težak zadatak u revanšu, moramo biti potpuno fokusirani“, rekao je za inostrane medije strateg Arsenala, Arsene Wenger.

Utakmica Arsenala i Barcelone na rasporedu je sutra u Londonu u standardnom terminu od 20:45 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi