Wenger odbija priznati kako će titula pripasti Manchester Cityju

Tvrdoglavi šef Topnika

Wenger odbija priznati kako će titula pripasti Manchester Cityju

Eldar Ganibegović

Arsenal je u posljednjem kolu engleske Premier lige odigrao bez golova s na gostovanju kod West Hama i tako se još više udaljio od vodećoh ekipa na tabeli.

Nakon utakmice oglasio se šef Topnika Arsene Wenger, kojem su novinari najprije postavili pitanje o velikom zaostatku Arsenala nad vodećim Cityjem, a on je odgovorio sljedeće: "Ne želim govoriti o tome. Mi moramo da se fokusiramo na sljedeću utakmicu i to je sada najvažnije. Još je rano pričati o tome ko će osvojiti naslov."

"Jedno je biti daleko od titule, a jedno je predati se. Jednostavno ne treba odustati, posao je boriti se koliko god možemo i treba dati sve od sebe. Ne treba se fokusirati na druge stvari."

"Želimo se boriti, naš posao je takav da moramo da nastavimo davati sve od sebe i onda ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. City je City. Vrlo dobro znate šta se događa. Suočili smo se s problemom zvani City kao i svi ostali u ligi."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobro su se branili i trenutno su u dobroj defanzivnoj fazi. Učinili su to protiv Cityja, protiv Chelsea i večeras protiv nas."

"Nedostajalo nam je i malo odlučnosti u posljednjoj trećini. Imali smo dobre prilike, ali blokirali su naše udarce. Možda da su oni igrali u nedjelju a mi u subotu stvari bi bile drukčije", dodao je šef Topnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti