Wenger odbio da bude selektor Francuske

Nije zainteresovan za ponudu

Wenger odbio da bude selektor Francuske

Arsene Wenger (66) je odbacio mogućnost da postane selektor Francuske. 

Ovaj dugogodišnji trener Arsenala je početkom mjeseca izjavio da postoji mogućnost da u budućnosti preuzme reprezentaciju svoje zemlje, međutim odluku je promijenio i fokusiran je isključivo na svoj rad u Londonu. 

"Mislim da je sada prošlo vrijeme da pređem na posao u reprezentaciji. U više navrata su me pitali, ali sam bio zauzet nekim drugim poslom", kazao je Wenger u razgovoru za britanske medije i potom dodao:

"Želim da mojoj zemlji bude dobro i da ostvari dobar rezultat na Evropskom prvenstvu. Trenutno Francuska prolazi kroz težak period, pogodili su nas teroristički napadi, štrajkovi i mnogi drugi nemiri. Zemlji je potrebna radost i nadam se da joj ovaj turnir to može donijeti", istakao je Wenger.

Wenger je na klupu Arsenala od 1996. godine, a još je vodio Nagoyu Grampus, Monaco, Nancy i Cannes. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti