Wenger poručio Kloppu: Prestani da se žališ, navikni se!

Nijemac često govori o zgusnutom rasporedu

Wenger poručio Kloppu: Prestani da se žališ, navikni se!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je prije nekoliko mjeseci stigao na Anfield, a ove zime se prvi put u životu našao u situaciji da radi, umjesto da se odmara od prvog dijela sezone.

Klopp je u izjavama za medije nekoliko puta govorio o tome kako se još uvijek nije navikao na zgusnuti engleski raspored, a Arsene Wenger mu je odgovorio prijateljskim savjetom.

"Takve stvari čujete od svakog trenera koji tek stigne u Englesku, ali situacija je takva. Kloppu se nije jednostavno navići na engleski tempo, ali savjetujem mu da se što prije pomiri sa sudbinom", rekao je Wenger, te dodao:

"Klopp bi trebao prestati da se žali i da se počne navikavati na Englesku. Trebat će mu vremena, ali kod nas nikada nije bilo zimske pauze. I ja sam bio takav kada sam prije dvije decenije stigao u Englesku, a i dalje mislim da nam je pauza neophodna, ali šta je tu je".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo će se Klopp i Wenger sutra naći jedan kontra drugog, obzirom da se u derbiju 21. kola Premier lige na Anfieldu sastaju Liverpool i Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi