Wenger priznao da mu je City 'oteo' veliko pojačanje
Foto: EPA

I iskusni Barry je zamalo završio na Emiratesu

Wenger priznao da mu je City 'oteo' veliko pojačanje

Nakon pobjede nad Doncasterom u Carabao Kupu, Arsenal se vraća takmičenju u Premier ligi, te će u ponedjeljak ugostiti ekipu West Bromwcih Albiona.

Trener Arsenala je, pred ovu utakmicu, imao samo riječi hvale za jednog fudbalera West Broma, a riječ je o Garethu Barryju koji se sprema odigrati svoju 633 premierligašku utakmicu.

Dok je hvalio Barryja i sve što je ovaj iskusni veznjak napravio u svojoj karijeri, Wenger je otkrio i da ga je 2009. godina zamalo doveo na Emirates, još u vrijeme dok je ovaj nekadašnji reprezentativac Engleske nosio dres Aston Ville.

Ipak, u utrci za Barryja je, tada, pobijedio Manchester City, koji je, kako sam Wenger kaže, posjedovao puno veću finansijsku moć.

"Da, bili smo zainteresovani za njega, u vrijeme kada je iz Aston Ville prešao u Manchester City, ali tada je City bio veliki 'investitor' i njihov finansijski potencijal je bio superiorniji od našeg", izjavio je Wenger za Daily Mail, pa nastavio:

"Vjerujem da je njegov broj utakmica veliko dostigunuće i da je on igrač koji je inteligentan, odlučan, jak u duelima i koji ima odlične tehničke kvalitete."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lično, uvijek sam ga rangirao visoko i mislim da nije imao sreće, jer su, u njegovim naboljim godinama, u Engleskoj igrali i Frank Lampard i Steven Gerard, pa možda nije prikupio broj nastupa za reprezentaciju koji je trebao", završio je svoje hvalospjeve na račun Barryja Wenger.

Podsjetimo, Arsene Wenger je za veliki broj igrača, tokom godina, izjavio da su trebali završiti na Emiratesu, pa se već odavno mogu čuti razne pošalice na njegov račun, kada su takve izjave u pitanju. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi