Wenger se izjednačio sa Fergusonom, za tri dana postaje rekorder

Stigao do cifre od 810 utakmica u Premier ligi

Wenger se izjednačio sa Fergusonom, za tri dana postaje rekorder

Arsene Wenger je večeras sustigao rekord Alexa Fergusona po broju utakmica u Premier ligi i tako došao na korak do ispisivanja historije engleskog fudbala.

Francuski stručnjak je protiv Crystal Palacea čak 810. put vodio Arsenal u Premier ligi, a rekorder će postati već za tri dana kada njegov klub bude gostovao West Bromwich Albionu.

Wenger je menadžer Arsenala već punu 21 godinu, a ovaj klub je preuzeo 1. oktobra 1996. godine. Prvu utakmicu na klupi je ubilježio 13. oktobra kada je savladao Blackburn rezultatom 2:0.

Iako je na klupi Arsenala već cijelu vječnost, Wenger je osvojio samo tri šampionske titule a posljednju 2004. godine. Trenutno je veliki broj navijača Arsenala protiv njega jer im se ne dopadaju Wengerovi ideali i brojni neuspjesi u posljednje vrijeme, ali bez obzira na to - titulu trenerske legende mu niko ne može oduzeti i osporiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim tri trofeja u Premier ligi, Wenger je sa Arsenalom osvojio sedam FA Kupova i isto toliko Community Shieldova, ali nije uspio doći do trofeja u Evropi iako je dva puta bio u finalu. Prvo je 2000. izgubio od Galatasarayja u finalu Kupa UEFA, a potom šest godina kasnije od Barcelone u finalu Lige prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi